Nyhetsbrev fra Cantec AS

 

I dette nyhetsbrevet vil vi blant annet informere om at Cantec AS nå er leverandør av et tastatur til bruk med programvaren Zoomtext. Disse kommer med uthevet skrift med svart eller gul bakgrunn, samt hurtigtaster spesielt tilpasset nevnte Zoomtext.

Nytt er også at Stratus Daisy-spillerne nå kommer med utvidet internminne. I tillegg vi gledes vi over å kunne fortelle om nye oppdateringer og endringer i programvarene Jaws, Zoomtext og Fusion.

Endring som blant annet gjør bruk av hele skjermbildet mye enklere, og som vi kaller Bundet Visning.

Bundet Visning er en funksjon sem er tilgjengelig i ZoomText og Fusion. Når du bruker kraftigere zoomnivå (mere forstørrelse), finnes det ofte en aktivitet på skjermen som er utenfor det forstørrede området. Det er i disse tilfeller at bundet visning er svært så nyttig. Den åpner et nytt vindu inni det forstørrede området som henter aktiviteten inn i visningen. Bundet Visning støtter foreløpig Windows startmenysøk, Excel formellinje, Word kommentarvindu og Lenkeliste på en webside (kun Fusion). Det er slått på som standard for disse elementene.

 

Windows Startmeny og Bundet Visning.

Når du bruker søkeboksen i Windows startmeny, kan du ikke se toppen av søkeresultat i den forstørrede visningen. Med Bundet Visning aktivert, vil det beste søket komme fram i et vindu ved siden av søkeboksen. Du kan klikke på resultatet eller gå gjennom listen for å se andre elementer.

 

 

 

Microsoft Excel Formellinje og Bundet Visning.

I Excel vil et likt scenario vises når du jobber med formler. Excel viser formler relatert til en celle i formelfanen som finnes på toppen av arbeidsarket. Denne posisjonen er langt fra den aktuelle cellen. Forlenget Visning henter formelen til deg og viser den ved siden av cellen som har fokus.

 

 

Microsoft Word kommentarer og Bundet Visning.

Hvis du distribuerer et Worddokument for gjennomlesing, kan andre kommentere i dokumentet. Kommentarvindu eller listen er plassert helt til høyre på siden av skjermen. I Bundet Visning vil hver kommentar bli plassert rett ved siden av teksten hvor den ble satt inn. Dette eliminerer behov for å rulle over skjermen, finne og lese kommentarer og deretter rulle og returnere til teksten.

 

 

Fusion Lenkeliste og Bundet Visning.

Når du leser en webside mens du kjører Fusion, kan du trykke INSERT+F7 for å vise en liste med lenker som er på siden. Med Bundet Visning, vil den aktive lenkens URL komme frem ved siden av elementet i listen når du ruller gjennom listen. Du kan klikke eller trykke ENTER for å velge lenken.

 

 

Løsninger for Dell Waves Max Audio problem.

Endringer ble gjort i Eloquence, Vocalizer Expressive, og Microsoft Mobile talesyntesedrivere for å rette økt minnebruk som blir gjort av Waves Max Audio. Dette programmet blir ofte brukt av Dellmaskiner. Hvis du tidligere slo av Waves Max-programmet for å unngå dette problemet, kan du nå bruke det igjen.

 

 

Forbedret ILM autorisasjontilgang.

Filplasseringen for ZoomText, JAWS, og Fusion ILM autorisasjonsfiler er blitt flyttet til en posisjon hvor bruker ikke lenger trenger administratorrettigheter for å autorisere maskinen sin.

 

 

Zoomtext-tastatur.

Som nevnt har Cantec AS overtatt distribueringen av Zoomtext-tastatur for svaksynte. Tastaturene leveres i kontrastfargevariantene Hvitt på Svart og Svart på Gult.

Zoomtext-tastaturene passer også utmerket for svaksynte som bare trenger tydeligere tastatur, da virker naturligvis ikke hurtigtastene som er linket opp mot Zoomtext forstørrerprogrammet.

 

 

VICTOR READER STRATUS 12H

Victor Reader Stratus.

Gjelder Stratus 4, Stratus 4H og Stratus 12H.
Nyeste programversjon til disse 3 er nå versjon 2.6.22. Det er samme programvare i alle 3 spillerne selv om de har forskjellige funksjoner.
Viktig i denne versjonen er generelle forbedringer, for Stratus 4H og Stratus 12H kan en også nå laste ned EPUB-bøker fra NLB samt at spilleren skiller mellom Daisy og EPUB når en leser info om en bok man ønsker å laste ned.
Alle Stratus 4H og Stratus 12H har nå også fått øket internminne med 24GB tilgjengelig minne, dette gir bedre plass til bøker som lastes ned fra NLB.

 

 

hender
Skulle det være spørsmål ved produktene som her er nevnt, vær så velkommen til å kontakte:
Magnar Høgalmen på magnarh@cantec.no, eller Pål Aasen på paulaa@cantec.no

Du mottar denne e-posten fordi du er påmeldt vår e-postliste.
Dine opplysninger   |   Avmelding   |   Åpne i nettleser
Mailmojo